Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Wax Tailor - Hope & Sorrow

Ο κύριος Wax Tailor είναι ο προδότης γάλλος παρτιζάνος που εμφανίζεται με αγγλικό όνομα. Μπορεί να είναι όμως και κατάσκοπος. Αν στηρίζεται στη μουσική του για μην τον αναγνωρίσει κανείς στο νησί, κάνει λάθος. Γιατί τέτοια μουσική δεν παράγει κανείς πλέον στη Βρετανία. Είναι κατά πολύ καλύτερος και φυσικά πιο φρέσκος από τους άγγλους παραγωγούς. Είναι και η γαλλική χαρτογράφηση του Dna από την αντίστοιχη trip hop, hip hop, nu-funk κληρονομιά και έτσι φαίνεται ότι δεν είναι ένας από τους πάνω. Είναι από το Παρίσι και το χαίρεται. Μαζί και γω και προφανώς και σεις.

Το The Way We Lived είναι η πραγματική σύγχρονη soul με τη φωνή της Sharon Jones. Αν δεν υπάρχει όρος nusoul τον κατοχυρώνω (γράφει ημερομηνία το blog). Το αργόμπιτο hip hop The Games You Play ντύθηκε ωραία με τη φλογέρα. Η Charlotte Savary δανείζει τη φωνή της στο The Man With No Soul στο οποίο δίνεται έμφαση στα έγχορδα και παθαίνω κάτι. Τα guest συμπληρώνουν οι Others στο House Of Wax και η αγαπητή μου Ursula Rucker που όταν τη πετυχαίνω σε άλλους δίσκους, όχι στο δικό της, μ' αρέσει πολύ.

Με λίγα λόγια ο Wax Tailor με το Hope & Sorrow φτιάχνει τη διάθεση πολλών ανθρώπων που είχαν κολλήσει αποκλειστικά στις συλλογές αυτού του είδους και θέλουν πλέον κάτι άλλο. Εγώ όταν δουλεύω πάνω από το πληκτρολόγιο πάντα βάζω Wax Tailor, Waldeck, Kruder, Thievery για να μην αποσυντονιστώ. Και το απόγευμα με τον καφέ, τα ήσυχα βράδυα, πάντα ακούω τα λεγόμενα downtempo. Ειδικά όταν έχουν μελωδίες με τρελαίνουν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Nai re file esena perimene h nusoul gia na ankalyfyhei...