Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

Bebel Gilberto - Momento

Δε ξέρω αν θα ακούσω πιο ατμοσφαιρικό κομμάτι από το Bring Back The Love, το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Bebel Gilberto με τους Brazilian Girls. Είναι φοβερό. Το Momento δεν είναι ο κλασσικός βραζιλιάνικος ήχος που προσπαθεί να σε στείλει και καλά στην Ipanema. Γι' αυτό δεν είναι και βαρετός. Το Close To You έχει ένα υπέροχο έγχορδο, εντάξει και λίγο samba, αλλά
το κρατάει χαμηλά. Μην προτρέχεις, έρχεται το Cacada, ηχογραφημένο για το επόμενο Brazilian Lounge. Και το Tranquilo. Εντάξει βιάστηκα, είναι brazil meets chalkidiki's beach bars.

Τίποτα όμως δεν αλλάζει για το Bring Back The Love. Το ξαναβάζω. Καμία σχέση με τα υπόλοιπα. Summing up, δίσκος που μπορεί κάλλιστα να ακούσει κι ο μπαμπάς κι η μαμά μέσα στο αυτοκίνητο. Όχι τόσο ρομαντικός για να ρίξεις γκόμενα, δοκίμασε τα σίγουρα. Ιδανικός για μαγαζί που σέβεται τους πελάτες που δεν έχουν μουσικές προτιμήσεις γιατί φέρνει και σε ethnic. Η φωνή της Bebel είναι "Μπεμπέτο" (ο χαρακτηρισμός προς τιμή του μεγάλου ποδοσφαιριστή) οπότε οι 40αρηδες, 50αρηδες φτιαχτήκατε.

Bossa Baby Bossa και γράψτε κι άλλα τόσα. (κολλάει)

Δεν υπάρχουν σχόλια: