Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

Amandine - Solace In Sore Hands


Όταν μπάντες εκτός Αμερικής παίζουν αυτό το λεγόμενο alternative folk, λέμε τώρα, είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα. Οι Amandine είναι από τη Σουηδία και μας φέρνουν το νέο τους ολοκληρωμένο album με γλυκόπικρα τραγούδια, όπως τα χαρακτηρίζει η εταιρεία τους. Κοινώς ευχάριστες μελωδίες στα γρήγορα και ραδιοφωνικότατα τραγουδάκια, άκου Silver Bells και μαύρη μελαγχολία, άκου Shadow Of Grief. Στη Σουηδία έχει μεγάλη πέραση αυτή η σκηνή. Μια μικρή βόλτα στο internet και το καταλαβαίνεις αμέσως.

Το μπαντζοειδές έγχορδο με εκνευρίζει ολίγον τι, αλλά το ξεπερνάω όταν έρχεται το βιολί βιολάκι. Άλλος ένας δίσκος που τον παρουσιάζω χωρίς να υπερηφανεύομαι ιδιαίτερα, αλλά πάλι τα ρίχνω όλα στη συννεφιά και τη δική μου κακοκεφιά. Δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να ακούει το Solace In Sore Hands από το πρωί, αλλά το έκανα. Που σημαίνει πρώτον ότι ο δίσκος είναι μια χαρά και δεύτερον ότι δεν είμαι και πολύ καλά.

Το Silver Bells ξαναπαίζει. Η τρομπέτα το ανεβάζει πολύ. Τα υποτονικά φωνητικά (σε όλα τα τραγούδια) ταιριάζουν. Είναι σίγουρο ότι έχει μια θέση σ' ένα από τα επόμενα mix tape.

Δεν υπάρχουν σχόλια: