Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

Thee More Shallows - Book Of Bad Breaks

Να ένας δίσκος που δε ξέρεις πραγματικά τι θα συμβεί παρακάτω. Αρχικά να πω την πάσα αλήθεια δε του έδωσα την απαιτούμενη σημασία και τον άκουσα σε χαμηλή ένταση. Λάθος! Όπως λένε για τα κρασιά, θέλει την απαιτούμενη θερμοκρασία, έτσι και για τους Thee More Shallows από το San Francisco πρέπει να ρυθμίσεις την ένταση. Όχι εκκωφαντικά, αλλά δυνατά.

Ο δίσκος έχει intro (D. Shallow) και διαλείμματα (int. no1, 2,3) για να μπορέσεις να καταλάβεις τι θα επακολουθήσει. Ακούς πρώτα το Eagle Rock και λες. Μια ωραία indie μπάντα. Στο Dutch Fist τους χάνεις λίγο στο ύφος γιατί βγαίνει το synth παραπάνω. Και μετά το εισαγωγικό διάλειμμα... μπαίνεις στο κλίμα με το μελωδικό θορυβώδες Proud Turkeys ... μισό λεπτό έγχορδα με θόρυβο και Fly Paper! Φοβερό! 25 δευτερόλεπτα έγχορδα και... Oh Yes, Another Mother για να έρθει μετά το καλύτερο (ίσως και ολόκληρου του δίσκου) The White Mask. Ο δίσκος κλείνει με δύο tracks που σε βάζουν σ' ένα σκοτεινό δρομάκι για να φοβηθείς και λίγο, γιατί σε μεγαλούπολη ζεις.

Συμπέρασμα. Ποτέ μην αφήνεις ένα δίσκο να πάει χαμένος! Άκουσε τον ακόμη μία φορά γιατί την πρώτη μπορεί να είσαι λίγο χαλασμένος και να τον παρεξηγήσεις.

Εξαίρετα έκτακτο! Book Of Bad Breaks και χάνεσαι στις διαθέσεις των Thee More Shallows, που αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Και έχουν πραγματικό ενδιαφέρον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: